DE HEL VAN HET MERGELLAND

Volta Limburg Classic

Wedstrijd programma

Dames

Op deze pagina vindt u het programma van de Volta Limburg Classic 2020. Bovendien vindt u op deze pagina het parcours, de technische gids en het reglement van de Volta Limburg Classic Dameswedstrijd 2020. Nog niet alle informatie voor de editie van 2020 is beschikbaar.  

 

Zaterdag 4 april 2020

11:00

Ploegenpresentatie

12:00

Neutrale start herenwedstrijd

12:30

Neutrale start dameswedstrijd

15:40

Finish dameswedstrijd

16:55

Finish van de herenwedstrijd

17:15

Huldiging winnaars Volta Limburg Classic

Wedstrijd Parcours

Dames

Dameswedstrijd Volta Limburg Classic: spektakel verzekerd

Sinds 2017 heeft de Volta Limburg Classic niet alleen een mannenkoers, maar ook een dameswedstrijd. De beslissing om een vrouwenkoers te organiseren, is een voltreffer gebleken, want de drie edities die tot dusver verreden zijn, draaiden telkens uit op een waar spektakelstuk. Op het uitdagende parcours door de Zuid-Limburgs heuvels ontstaat er vrijwel meteen een schifting in het peloton, waardoor de wedstrijd telkens in een vroeg stadium ontvlamt. Na eerdere overwinningen van Karol-Ann Canuel (2017) en Belle de Gast (2018), ging vorig jaar Demi Vollering met zege aan de haal. Na een boeiende race versloeg zij op de kasseien van de Diepstraat in Eijsden de Duitse Franziska Koch in een sprint-à-deux.

Parcours

Het peloton wacht vijf ronden door Eijsden, Gronsveld, Sint Geertruid en Mesch van 19,3 KM. In elke lus zijn twee heuvels opgenomen: de Savelsbosweg en de helling van Moerslag. Ten slotte staat er nog een afsluitend lokaal rondje van zes kilometer in en rond start- en finishplaats Eijsden op het menu.

De koers route bedraagt in totaal 102,4 kilometer en telt tien beklimmingen.

De uitgebreide routebeschrijving voor 2020 is nog niet beschikbaar

Technische gids

Vrouwen

In de Technische Gids is de belangrijkste informatie over de wedstrijd op zaterdag beschreven. De Technische Gids van 2019 is hier te downloaden.

Reglement

Vrouwen

Het reglement van de 3e Volta Limburg Classic Vrouwen Wedstrijd (2019) kan hier worden gedownload.

En na de wedstrijd?

Er warmpjes bijzitten met Volta Limburg