DE HEL VAN HET MERGELLAND

Volta Limburg Classic

Praktische informatie

Toertocht 2020

Alles wat je moet weten om zonder stress mee te doen; Praktische informatie over de Volta Limburg Classic Toertocht 2020! Houd de website in de gaten voor wijzigingen! 

Afhalen startbescheiden

Rugnummer

Een week voor de Volta Limburg Classic Toertocht ontvang je een e-mail met daarin jouw rugnummer. Dit rugnummer is erg belangrijk voor het afhalen van de startbescheiden.

Neem e-mail mee!

Print deze mail uit en neem deze mee (of zorg dat je deze op je telefoon kunt laten zien)! De startbescheiden kun je afhalen op zondag 5 april 2020 tussen 07:00 uur en 10:00 uur in het 't Kelderke te Eijsden.

Start / finish

De start van de Volta Limburg Classic Toertocht vindt plaats vanaf de Vroenhof te Eijsden (volg hiervoor de borden). De finish is op dezelfde locatie en blijft open tot 17:00 uur.

Starttijden

  • 150 km: 08:00 - 09:00
  • 120 km: 08:30 - 09:30
  • 90 & 65 km: 09:00 - 10:00

Bevoorrading

Bij de start is er bevoorrading zodat je goed voorbereid op weg kunt.

Gezellig napraten

Bij de finish kun je jouw fiets gratis stallen - op eigen risico - en onder het genot van een drankje napraten over de geleverde prestaties. 

Omkleden & douchen

Kleed - en douchefaciliteiten zijn voorzien. Douchen en omkleden is op zondag 4 april van 12:00 tot 18:00 mogelijk bij voetbalclub V.V. Eijsden, De voetbalclub ligt op slechts 5 minuten van de start en finish. De voetbalclub maakt deel uit van Sportpark Ir. Mirland. Je vindt het sportpark aan de Ir. Rocourstraat 13 B te Eijsden.

Deelnemers op de foto

Tijdens de Volta Limburg Classic Toertocht word je gefotografeerd door Sportograf. Vanaf ongeveer een week na afloop van de toertocht kun je de foto’s bestellen. Na de toertocht plaatsen wij op onze Facebookpagina een link naar de website van Sportograf. Wanneer je hier je startnummer invult, vind je jouw foto’s terug.

Parkeren

Deelnemers kunnen parkeren op de Trichterweg in Eijsden. Je kunt hiervoor de borden volgen wanneer je in de buurt van Eijsden komt. Op de parkeerplaatsen zijn tevens enkele toiletten aanwezig. Wij verzoeken je vriendelijk doch dringend om niet in de kern van Eijsden te parkeren.

Verkeerregelaars / motards

Onderweg word je geassisteerd door verkeersregelaars en motards. Zij waken over jouw veiligheid en die van anderen. Verkeersregelaars zullen de bestaande verkeerssituatie handhaven (je krijgt dus GEEN voorrang). Instructies van verkeersregelaars en motards dien je ten alle tijden op te volgen. Wij zullen streng optreden tegen overtredingen.

Pechdienst

Tijdens de Volta Limburg Classic Toertocht zal er door de organisatie worden gezorgd voor technische ondersteuning onderweg. Voor pechgevallen is er een alarmnummer: +31(0)43-2041159

Weggedrag

Je bent ten alle tijden een normale weggebruiker, zonder privileges. Gelieve je dan ook als zodanig te gedragen. Tegen overtredingen zullen we streng optreden en indien nodig de politie inschakelen of gegevens aan de politie verstrekken. Instructies van de politie dien je ten alle tijden op te volgen.

Ongeval

Mocht je betrokken raken bij een ongeval, dan kun je contact opnemen met het alarmnummer. Bel bij ongevallen tijdens de toertocht ons alarmnummer: +31(0)43-2041159

Verzorgingsplaatsen

Er worden tijdens de toertocht diverse verzorgingsposten ingericht voor de deelnemers. De verzorgingsposten voor 2020 zullen op een later tijdstip bekend gemaakt worden.

Overnachten

Nog op zoek naar een plek om te overnachten? Bekijk het overzicht met overnachtingsmogelijkheden bij een van onze partners.

Reglement

Tja, regeltjes, in een ideale wereld zijn ze overbodig. Om een evenement als de Volta Limburg Classic Toertocht soepel te laten verlopen, zijn echter toch wat spelregels nodig. In het reglement - dat je hier kunt downloaden - kun je ze allemaal terugvinden.

En na de wedstrijd?

Er warmpjes bijzitten met Volta Limburg