DE HEL VAN HET MERGELLAND

Volta Limburg Classic

Toertocht 5 april 2020

Volta Limburg Classic

“Prachtig zijn de glooiende groene hellingen, de uitgestrekte plateaus en de Maasvlakte afgewisseld met karakteristieke dorpjes, de stromende beken en schitterende vergezichten. ”

Hieronder vindt u nog de informatie over de toertocht van de Volta Limburg Classic 2020. Inschrijven hiervoor is mogelijk vanaf 1 december.

De Volta Limburg Classic Toertocht komt tot stand vanuit de wedstrijd Volta Limburg Classic. Iedereen met een passie voor fietsen - en voldoende uithoudingsvermogen - kan de dag na de wedstrijd meedoen aan de Volta Limburg Classic Toertocht.

Fietsers hebben keuze uit 4 verschillende afstanden waarbij de route - afhankelijk van de gekozen afstand - leidt door de mooiste plekken van Zuid-Limburg, Wallonië en de Voerstreek. De start – en finishlocatie biedt daarbij een gezellige ijkpunt.

65 Km

Genieten op je fiets, maar toch nog even ‘rustig’ starten aan je nieuwe seizoen? De 65 km is te gebruiken als mooie seizoensopener. De route begint met een rustige en vlakke aanloop richting Maastricht om vervolgens een alternatieve klim van de Bemelerberg wordt gekozen. Verder wordt onder andere de Loorberg aangedaan en krijgt de route meer vergelijkbare beklimmingen met de Volta Limburg Classic wedstrijd die daags voorafgaand verreden wordt.  Behalve de diverse groene hellingen en uitgestrekte plateaus in Nederland, wordt er een uitstapje gemaakt over de Belgische grens richting de Voerstreek. Zonder direct té ver in het rood te hoeven gaan, krijg je met de 65 km een mooie uitdaging in de start van jouw nieuwe seizoen.

De 65 km route heeft 8 beklimmingen en 1 verzorgingspost.

De routebeschrijving en routebestanden zullen in 2020 niet meer vrij toegankelijk gepubliceerd worden op de website. Deelnemers ontvangen deze in de week voor het evenement via hun deelnemers e-mail.

90 Km

Genieten op je fiets, relatief ‘rustig’ starten aan je nieuwe seizoen, maar toch een eerste test van de benen? Kies dan voor de nieuwe 90 km route. De route begint met een rustige en vlakke aanloop richting Maastricht en vervolgens wordt een alternatieve klim van de Bemelerberg gekozen. Verder wordt onder andere de Loorberg aangedaan en krijgt de route meer vergelijkbare beklimmingen met de Volta Limburg Classic wedstrijd die daags voorafgaand verreden wordt. Behalve de diverse groene hellingen en uitgestrekte plateaus in Nederland met dorpjes zoals het mooie Mechelen en Vijlen, wordt er een uitstapje gemaakt over de Belgische grens richting Wallonië en vervolgens ook de Voerstreek. Zonder direct té ver te hoeven rijden, krijg je met de nieuwe 90 km een mooie uitdaging in de start van jouw nieuwe seizoen.

De 90 km route heeft 11 beklimmingen en 2 verzorgingsposten.

De routebeschrijving en routebestanden zullen in 2020 niet meer vrij toegankelijk gepubliceerd worden op de website. Deelnemers ontvangen deze in de week voor het evenement via hun deelnemers e-mail.

120 Km

Wil je jouw seizoen toch starten met een iets zwaardere uitdaging en de 100 km grens overschrijven? Dan is de 120 km dé afstand voor jou. Net als de 65 en 90 kilometer start je met een vlakke aanloop naar Maastricht zodat je benen warm zijn als je bij de alternatieve beklimming van de Bemelerberg aankomt. Net als bij de 150 km tocht zul je ook bekende Nederlandse beklimming als de Loorberg, Fromberg en oude Gulperberg op je pad tegenkomen, maar voert de route jullie ook door de Voerstreek met mooie klims. Ook hier geniet je al fietsend van het prachtige landschap en de karakteristieke dorpjes waar je doorheen geleid wordt. Nét wat meer uitdaging en kilometers dan de 90 km route dus! Doe jij mee?

De 120 km route heeft 17 beklimmingen en 2 verzorgingsposten.

De routebeschrijving en routebestanden zullen in 2020 niet meer vrij toegankelijk gepubliceerd worden op de website. Deelnemers ontvangen deze in de week voor het evenement via hun deelnemers e-mail.

150 Km

Daarnaast is er natuurlijk ook een route voor de echte bikkels! Hoor jij bij deze groep? Kies dan zeker voor de 150 km route. Ook dit jaar hebben we de route vernieuwd en is deze slechts voor een gelimiteerd aantal deelnemers opengesteld. Hiervoor in ruil wordt er een route aangeboden die de zwaarte van de Volta Limburg Classic wedstrijd benadert. De route begint rustiger, met een vlakke aanloop richting Maastricht, maar daarna krijg je een mooie en pittige tocht voor de wielen. Zonder teveel prijs te geven, kunnen we al een aantal Nederlandse beklimmingen prijs geven, zoals de Gulperberg, Loorberg, Fromberg en het Drielandenpunt, maar vanaf hier laten we jullie nog even in spanning. De Belgische N-wegen proberen we hierbij zoveel mogelijk te mijden. Aan de finish van deze tocht kun je niet anders dan trots zijn op het volbrengen van deze tocht voor bikkels. 

Tevens krijgen de deelnemers aan de 150 km route een energie gelletje.

De 150 km route heeft 21 beklimmingen en 3 verzorgingsposten.

De routebeschrijving en routebestanden zullen in 2020 niet meer vrij toegankelijk gepubliceerd worden op de website. Deelnemers ontvangen deze in de week voor het evenement via hun deelnemers e-mail.

Doe mee!

Zelf fietsen in "de Hel van het Mergelland"

Twijfel niet langer en schrijf je in. Ga - net als de profs - de uitdaging aan op het officiële parcours van de Volta Limburg Classic. Tijdens de toertocht wordt goed voor je gezorgd en na de finish kun je op de Vroenhof in Eijsden in een gezellige ambiance nagenieten.

Verwen jezelf ...

met een VIP Toertocht

Soms mag je jezelf best iets extra’s gunnen - zeker als je de uitdaging van de Hel van het Mergelland aangaat. Wat denk je van een heerlijk uitgebreid ontbijt vooraf in het speciale VIP Paviljoen, of van een gezellige middag als afsluiting na de finish inclusief buffet en dranken?

Meer over de VIP Toertocht

Fietsen met ...

collega's of relaties

De Volta Limburg Classic Toertocht is het ultieme “teambuilding” uitstapje. Samen “de Hel van het Mergelland” doorstaan! En daarna? Samen lekker ontspannen met een Amstel pilsje op de Vroenhof in Eijsden.

Meer over deelname als bedrijf

Leuke herinneringen in beeld

Iedere renner op de foto!

Tijdens de Volta Limburg Classic Toertocht word je gefotografeerd door Sportograf. Vanaf ongeveer een week na afloop van de toer kun je - via de link hieronder - de foto’s bestellen. Vul je startnummer in en klik op Zoeken.

En na de wedstrijd?

Er warmpjes bijzitten met Volta Limburg