DE HEL VAN HET MERGELLAND

Volta Limburg Classic

NIeuws

Volta Limburg Classic verschuift naar 2021

Eerder werd de Volta Limburg Classic al geannuleerd voor het weekend van 4 & 5 april door de ontwikkelingen rondom het COVID-19 virus en de genomen maatregelen van de overheid. Net als vele andere wielerevenementen zijn ook wij als kleine organisatie hard getroffen hierdoor. Vanaf het moment dat we deze beslissing hebben moeten nemen, zijn wij als organisatie aan de slag gegaan met de verschillende scenario’s, waaronder het verplaatsen van de datum, het annuleren van het evenement of het alleen laten doorgaan van de toertocht.

 

Helaas kunnen we niet tot een andere conclusie komen dan vaststellen dat het evenement voor 2020 volledig geannuleerd wordt. Ondanks het gegeven dat er heel concreet is gekeken naar een alternatieve datum, blijkt het niet mogelijk om een geschikte datum te vinden in een kalender die in het najaar in Zuid-Limburg al heel erg vol is, nog los van verschuivingen van andere evenementen vanwege het COVID-19 virus.

 

Concreet betekent dit dat er pas in 2021 een nieuwe editie komt van het Volta Limburg Classic weekend, zowel de wedstrijd als de toertocht. De nieuwe datum van de wedstrijd wordt zaterdag 3 april 2021 en de toertocht wordt gereden op paasmaandag 5 april 2021. Toertochtdeelnemers bieden we graag aan om hun deelname door te schuiven naar 2021 en we hopen iedereen dan ook op 5 april 2021 te mogen verwelkomen in Eijsden zodat we op deze manier met z’n allen ervoor zorgen dat we ook in deze moeilijke tijd de Volta Limburg Classic kunnen behouden voor de (wieler)kalender. Deze verschuiving is uiteraard kosteloos en eventuele prijsverhogingen volgend jaar rekenen we niet door. Mochten deelnemers niet in de gelegenheid zijn om op deze datum in 2021 deel te nemen, dan bieden wij de mogelijkheid om het inschrijfgeld minus € 4,- aan gemaakte kosten terug te storten.

 

Om de verwerking zo eenvoudig en beheersbaar mogelijk te houden hebben we een aparte portal opgezet waarin elke deelnemer de keuze door kan geven. Elke toertochtdeelnemer is hiervan op de hoogte gesteld via een persoonlijke e-mail. Het vastleggen van de keuze dient vóór 20 april 2020 te gebeuren. Mocht er geen keuze doorgegeven worden, dan zetten we de deelname automatisch door naar de 2021 editie op 5 april 2021.

Gepubliceerd op 02-04-2020

En na de wedstrijd?

Er warmpjes bijzitten met Volta Limburg