DE HEL VAN HET MERGELLAND

Volta Limburg Classic

NIeuws

Ook WorldTour-team CCC aan start Volta Limburg Classic

Met nog zo’n twee maanden voor de boeg, begint het deelnemersveld van de 47ste Volta Limburg Classic, verreden op zaterdag 4 april, steeds meer vorm te krijgen. Nadat de Nederlandse WorldTour-ploeg Jumbo-Visma onlangs al had toegezegd de Volta Limburg Classic te zullen rijden, zal ook CCC dit jaar deelnemen aan de koers door het Zuid-Limburgse Heuvelland en de Belgische Voerstreek. De voorbije jaren heeft de Poolse WorldTour-formatie dat vaker gedaan. En niet zonder succes, want in 2018 won CCC - toen nog een ProContinentale ploeg - met Jan Tratnik de Volta Limburg Classic.

 

Eerder werd bekend dat Jumbo-Visma met een combinatieteam, bestaande uit renners van zowel de WorldTour-ploeg als het opleidingsteam, aan de start van de Volta Limburg Classic zal staan. Namens Jumbo-Visma prijken de namen van Paul Martens, Pascal Eenkhoorn en Bert-Jan Lindeman op de voorlopige deelnemerslijst. Namens CCC, dat een voltallige WorldTour-ploeg zal opstellen, zijn dat Pools kampioen Michael Paluta, voormalig Tsjechisch kampioen tijdrijden Josef Cerny en Szymon Sajnok, die in 2018 wereldkampioen werd in de baandiscipline omnium.

 

Naast Jumbo-Visma en CCC, heeft de organisatie van de Volta Limburg Classic zeven ProContinentale teams weten te strikken: Alpecin-Fenix, Bingoal-Wallonie Bruxelles, Circus - Wanty Gobert, Gazprom-Rusvelo, Riwal Readynez Cycling Team, Sport Vlaanderen-Baloise en Team Arkéa-Samsic.

 

Verder hebben de nationale selecties van de Verenigde Staten én van Groot-Brittannië een plekje op de startlijst bemachtigd. Beide selecties zullen louter renners van 23 jaar of jonger afvaardigen. Ook het Subweb Development Team zal present zijn in de Volta Limburg Classic, waarbij de kans bestaat dat het talententeam wordt aangevuld met enkele coureurs uit de WorldTour-formatie van Sunweb. De rest van het deelnemersveld wordt gecompleteerd door maximaal dertien andere continentale ploegen, afkomstig uit Nederland, België, Duitsland, Luxemburg, Groot-Brittannië, Noorwegen en Ierland.


Het voorlopige deelnemers van de Volta Limburg Classic bestaat uit de volgende ploegen: 

WorldTour-teams
CCC Team (Polen)
Team Jumbo-Visma (Nederland)

ProContinentale teams
Alpecin-Fenix (België)
Bingoal-Wallonie Bruxelles (België)
Circus-Wanty Gobert (België)
Gazprom-Rusvelo (Rusland)
Riwal Readynez Cycling Team (Denemarken)
Sport Vlaanderen-Baloise (België)
Team Arkéa-Samsic (Frankrijk)


Continentale teams
Development Team Sunweb (Duitsland)
A Bloc Continental Team (Nederland)
Beat Cycling Club (Nederland)
Canyon-DHB p/b Soreens (Groot-Brittanië)
EvoPro Racing (Ierland)
Joker Fuel Of Norway (Noorwegen)
Leopard Pro Cycling (Luxemburg)
Metec-TKH Continental Cyclingteam p/b Mantel (Nederland)
Tarteletto-Isorex (België)
Team Dauner Akkon (Duitsland)
Vlasman Cycling Team (Nederland)
VolkerWessels-Merckx Cyclingteam (Nederland)
X-Speed Unite Conti Team (Canada) 


Nationale selecties
USA Cycling U23 Team (Verenigde Staten van Amerika)
National Team Great Brittain (Groot-Brittanië)

Gepubliceerd op 03-02-2020

En na de wedstrijd?

Er warmpjes bijzitten met Volta Limburg