DE HEL VAN HET MERGELLAND

Volta Limburg Classic

NIeuws

Bram Tankink nieuwe medekoersdirecteur Volta Limburg Classic

We zijn trots om te melden dat Bram Tankink de nieuwe medekoersdirecteur van de Volta Limburg Classic wordt. Samen met Roy Packbier, al jarenlang koersdirecteur van de Volta Limburg Classic, zal hij de wedstrijd op zaterdag 4 april in goede banen leiden. 
 
Bram Tankink is een begrip in de wielerwereld. Liefst 18 jaar lang koerste hij in het profpeloton. Hij maakte naam als veelzijdige renner, een trouwe wegkapitein die op verschillende terreinen goed uit de voeten kon. In dienst van, onder meer, Quick-Step, Rabobank, Belkin en Lotto-Jumbo reed hij 17 grote ronden en maakte hij tientallen keren zijn opwachting in bekende klassiekers. Ook was hij tweemaal actief in de Volta Limburg Classic; in 2000 en 2013. "In de auto zal het dit jaar makkelijker zijn dan die twee keer op de fiets", lacht Bram. "Althans, wat minder inspannend. Daarnaast rijd ik nu vooraan in de wedstrijd en zie ik ook eens wat daar allemaal gebeurt", knipoogt hij. 
 
Bram zegt zich te verheugen op het medekoersdirecteurschap. "Om een wielerwedstrijd van deze kant te beleven, lijkt me harstikke leuk en leerzaam. Zeker naast Roy in de auto, die natuurlijk heel ervaren is in dit werk. De organisatie van de Volta Limburg Classic kan op haar beurt weer gebruikmaken van mijn expertise op het gebied van wielrennen en mijn netwerk in de wielerwereld. Zo kunnen we elkaar versterken. Nu, maar ook in de toekomst. Waar ik het meest naar uitkijk? Naar het zwaaien met het vlaggetje bij de start, als teken dat de koers officieel is begonnen!"  
 
De regio waarin de Volta Limburg Classic wordt verreden kent geen geheimen meer voor Bram. "Ik woon hier al sinds 2003 en heb dus al die jaren op de Limburgse wegen getraind. Het parcours ken ik ondertussen op mijn duimpje. Mijn voormalige ploegleider Frans Maassen vindt de Volta Limburg Classic de mooiste koers van het jaar. Het is natuurlijk ook een prachtige wedstrijd! Een wedstrijd met status in de regio, bovendien."
Gepubliceerd op 07-03-2020

En na de wedstrijd?

Er warmpjes bijzitten met Volta Limburg